Kérdezz, felelek!

Összegyűjtöttük a nekünk feltett leggyakoribb kérdéseket és megválaszoljuk, hogy a kedves Látogató a benne felmerülő megújuló energiákkal kapcsolatos kérdésekre azonnali választ kapjon.

Mi az a COP?

A COP a Coefficient of Power (a teljesítmény együtthatója). A hőszivattyú energiahatékonyságának megállapítására szolgál. Például a 4-es COP megmutatja, hogy minden 1 kW energiabevitel hatására a rendszer 4 kW fűtési teljesítmény leadására képes, ami 400%-os hatékonyságot jelent.

Tud a hőszivattyú azonnali használati melegvizet előállítani?

Nem, az EHS tároló típusú meleg vizes tartályt alkalmaz, így időbe telik mire a tárolt vizet felmelegíti. Ám a tárolt víz hőmérsékletét automatikusan a beállított hőfokon tartja, így bármikor élvezhet egy forró fürdőt, amikor csak a kedve tartja.

Könnyű a rendszert napelemes melegítővel bővíteni?

Lehetőség van a későbbiekben napelemes melegítővel bővíteni a rendszert, azonban ehhez előzőleg „napelem fogadására” alkalmas „használati melegvíz tartállyal” kell felszerelni a rendszert.

Mennyire egyszerű légkondicionáló berendezéssel bővíteni a már meglévő EHS rendszert?

Relatíve egyszerű további légkondicionáló berendezéssel bővíteni a az EHS rendszert. Az installátornak meg kell bontania a hűtőközeg áramoltatásáért felelős csőhálózatot, hogy további légkondicionáló berendezést tudjon arra rácsatlakoztatni.

Tudok egyszerre zuhanyozni és hűtési üzemmódban a légkondicionálót használni?

Természetesen. A zuhanyzáshoz használt melegvíz a „használati melegvíz tartályban” tárolt melegvíz. A tárolt víz hőmérsékletét a rendszer  automatikusan a beállított hőmérséklet-tartományban tartja. Így akármikor kedvét lelheti egy forró fürdőben, miközben az EHS-t szobájának hűtésére használja.

Milyen gyakran kell karbantartatnom az EHS rendszerem?

A rendszer éves felülvizsgálata ajánlott az optimális és hatékony üzemeléshez. A főbb vizsgálati szempontok közé tartozik a víz nyomás, vezérlő box és szelepek ellenőrzése. Az átvizsgálás időtartama hozzávetőlegesen 1-2 óra.

Lehet légkondicionálóval szobát fűteni és a rendszerrel meleg vizet előállítani egyszerre?

Technikailag az EHS külön-külön fűti a szobát és a meleg vizet a TDM technológia segítségével, mely vált az üzemmódok között. Ennek köszönhetően úgy fogja érezni, mintha a rendszer mindkettőt egyszerre melegítené.

Lehetséges EHS-t tartalék bojlerrel felszerelni?

Igen, lehetséges. A tartalék bojlernek - elektromos vezetékeken keresztül - az EHS hidrobox-ához kell csatlakoznia Ezek után a tartalék bojler automatikusan a környezet hőmérsékletének megfelelően lesz vezérelve.

Milyen nehézségekkel szembesülhetek egy EHS rendszer telepítése során?

Az EHS telepítése nem sokban különbözik a többi hasonló termék telepítésétől, így nem valószínű, hogy bármilyen különleges nehézséggel szembesülne. Abban az esetben amikor több különböző hőforrásból valósul meg a padló fűtése, lehetőség van a meglévő fűtési csőhálózat használatára és a hőforrás megújítására.

Kevecom Eco Heating System© 2016. Kevecom Kft.